pühapäev, 25. august 2013

Varude jõukuse kasv


 Üks võimalik kasvatada rikkust kiiremini kui sissetulek on lubatud kujul. Samamoodi ettevõtted kasvavad kiiremini, kui neid reinvesteerida enamik või kogu oma kasumi äri. Võiks olla üks pitsarestoran ja koju kasum igal öösel. Kui ettevõte on edukas, kasum võib pakkuda piisavalt tulu pere vajadused mitu aastat. Kui selle asemel, et kodus kogu kasumi, aga mõned teenitud raha restoran kasutati laiendada restoran, lisada muud puudutab, mis tooks rohkem inimesi, või osta maad ja ehitada avada teine ​​restoran, tulu, restoran kasvaks aja jooksul.

Valides aktsia eest jõukuse kasv, mitte varude tulu saamiseks, üks otsib ettevõtteid, mis on ruumi laiendada ja panna enamiku oma kasumist äri. Kui ettevõte on noor ja seal on palju ruumi laiendada, ettevõtte väärtuse võib kasvada kiiresti kui enamik kasum reinvesteeritakse. See on põhjus, miks paljud noored firmad maksavad vähe või ei ole dividend. Sest seal on palju võimalusi, et laiendada äri, see on parem, kui ettevõtte ja aktsionäride kasutada rahavoogude laiendamiseks ja konkurentide omandamisest.

Young, kiiresti arenev ettevõtete võib olla väga kõrge tootlus, aga ka riskantsem kui suuremad ja ettevõtteid. Kui nad laiendada liiga kiiresti, teha halva omandamise, või lihtsalt valesti turule mõju kasum on palju raskem kui see oleks suuremad ettevõtted. Suuremad ettevõtted võivad olla palju tootegruppide ja on paljudes eri piirkondades, samas kui väiksemad ettevõtted tavaliselt lihtsalt mõned tootegruppide ja ainult vähestes kohtades.

Kuna nende võimaluse kiireks kasvuks ja laienemiseks, väike, noortele ettevõtetele, kes maksavad väikest mitte dividendide on suur jõukuse kasvuga. Sest nad on riskantsem ja kasvumäär tahes kvartal või aasta ei ole teada, siis ei ole hea säilitada vara või tulu saamiseks. Näiteks, kui üks investeeritud Amazon 1990ndate lõpus, oleks näinud väärtus ühe aktsia kasvada mitusada protsenti üle siis lähiaastatel. Sarnane investeeringuid panga CD oleks vaid naasis mõne protsendi võrra aastas.

Kui üks neist tuginedes investeeringute ja müües aktsiaid perioodiliselt praegune sissetulek, aga keegi ei olnud vastu vastik šokk. 2000-ndate alguses, kui internet mulli lõhkemist, väärtus Amazon kukkus läbi põranda. Üks oleks olnud õnnelik, et isegi müüa aktsiaid, mida üks algselt makstud, kui nad olid ostetud tõusuteel.

Investorile, kes ei pea raha kohe ja võiks tegelikult osta aktsiaid pärast sügisel, see ei oleks mingit suurt tragöödiat. Tegelikult aktsiate väärtus on tõusnud ja isegi kasvanud veidi üle oma väärtusest 1990 (alates Amazon on nüüd tegelikult kasumit, et õigustada oma aktsia hind). Tulu investor, aga kes oli raha vaja igal aastal ja ei saa oodata, et taastada, oleks pidanud müüma madalamate hindadega.

Varud sobib kasvatamiseks rikkuse olema järgmised omadused:

1. Nad kipuvad olema noorte ettevõtete või äriühingute, mis on läbinud täieliku ümberkujundamise (suur uus ärivaldkond või tohutu ümberkorraldamise kus paljud varad ja kohustused olid valatud).

2. Neil on palju ruumi laienemine.

3. Nad suudavad kasvatada kasumit oluliselt igal aastal.

4. Nad maksavad vähe pole dividend.

5. Neil on vähe või ei ole võlg. Neil on palju rahavoog praegust tegevust, mis võimaldab neil kasvada ja teha ülevõtmisi.

6. Neil on võime teha uuringuid või katsetada uusi tootegruppide kasutades rahavoogude jooksvast tegevusest.