pühapäev, 25. august 2013

Top kolm indikaatorid Ebanormaalne veritsus tupest


 Vaginaalne veritsus võib pidada ebanormaalne, kui see toimub kas ebatavaline aeg kuu (tuntud ka metrorraagiast) või kui see on raske summad (menorraagia). Arstid tavaliselt kaaluda kolme asja, kui määratakse kindlaks, kas veritsus tupest on ebanormaalne. Esiteks, nad kindlaks, kas naine on rase. Teiseks, nad tahaksid teada, kui on muster verejooksu ja kui jah, siis milline on muster? Lõpuks nad kindlaks, kas patsient on ovulatsiooni. Andmed menstruatsioonitsükleid nõutakse, ja konkreetsed häired menstruaaltsükli saab seostada teatud põhjused eeldab erikohtlemist.

On kolm ühised näitajad, et naine on praegu ebanormaalne verevool. Esimene on see, kui naisel esineb tugev verejooks menstruaaltsükli. Kui naine veritseb rohkem kui kaks tsüklit, arsti tähelepanu tuleks otsida. See on üldine sümptom emaka või endomeetriumi vähi eriti juhul, kui patsient on vanem ja postmenopausis. Arst tuleks nõu pidada ka juhul, kui on ootamatu ja raske verejooks, mis vajab üks pad iga tunni eest, mis kestab 24 tundi.

Järgmine oluline näitaja on see, kui naine verejooksu perioodide vahel. Kui naine tunneb raske või ülemäärane verejooks, see on põhjus muretsemiseks. See on isegi veel siis, kui naisel esineb täiendav tsükli samal kuul. Meditsiiniline termin ebaregulaarne veritsus tupest on metrorraagiast. Meditsiiniline termin raske verejooks on menorraagia. Sünnitusabi ja günekoloogia tuleks konsulteerida, kui see on kogenud, et tagada asjakohane hindamine ja ravi. Seal on nii meditsiinilise ja kirurgilise ravi võimalused neid probleeme. Arst otsustab, milline variant kõige paremini sobib põhjust oma veritsus.

Kui naine veritseb vahekorra ajal või järel või isegi pärast lihtne puhastus, ta võib kogeda sümptomeid tingimus, mis nõuab kohest tähelepanu. Verejooks seksuaalvahekorra ajal, mis on sageli eelneb valu võib olla tingitud ka kõrgendatud tundlikkus või põletik lihaskoe emakakaelas. Kui tingimus on juba lõppjärgus, valu tunda ala võib viidata leviku vähirakkude ümbritsevad alad.

Mõned muud põhjused veritsus on fibroidkasvajad, suukaudsete kontratseptiivide, emakakaelapõletik või polüübid. Kõiki neid kaalutlusi tuleb hinnata sertifitseeritud arst ja ei tohi ise üles. Patsient peab olema teadlik nende ühiste näitajate veritsus, kuid kõige tähtsam on võtta meetmeid, et välistada eluohtlikuks põhjuseid.